Culinair

Het wijngebied van de Bourgogne strekt zich uit van Dijon in het noorden tot Lyon in het zuiden. Deze is van noord tot zuid onderverdeeld in de volgende regio’s: de Côte d’Or (Côte de Nuits & Côte de Beaune), Côte Chalonnaise en de Mâconnais regio.

De Route des Grands Crus is één van de populaire wijnroute in de Bourgogne. De route is 60 km lang en doorkruist 37 dorpen waar wereldberoemde wijnen vandaan komen. Chardonnay, Pinot Noir, Gamay & Aligoté zijn druivenrassen waar de beste wijnen uit voortkomen. Mâcon-Villages, Chablis, Saint-Véran, Sancerre, Pouilly Fuissé,... zijn enkele namen van topwijnen. 

Als je van een lekker glas wijn houdt is proeven is de boodschap!

Genieten van de Bourgondische keuken,dat kan! De Morvan is de streek van de Charolais koe. De witte runderen zie je overal grazen in het groene landschap. Mals en sappig vlees, dieprood van kleur. Verder zijn er ook escargots in overvloed en zijn peperkoek, honing en mosterd lokale lekkernijen. Lokale producten, ambachtelijk geproduceerd, daar wordt een mens gelukkig van!